De Energy Manager – professionele load balancing

Oplaadpunt energiebeheer wordt mogelijk met de Energy Manager

Oplaadpunt energiebeheer zelf regelen met de Energy Manager

Standaard oplaadpunt energiebeheer  heeft vaak een hoge stroomvraag te verwerken. Zeker wanneer meerdere elektrische auto’s tegelijk laden. Het grootste deel van uw stroom is immers gereserveerd voor apparaten binnen uw gebouw, zoals liften e.d.

Wanneer meerdere auto’s tegelijkertijd laden op één hoofdaansluiting wordt de vraag van stroom zo groot dat uw hoofdzekering overbelast kan raken, met als gevolg dat alle stroom in het gebouw uitvalt. Dat wilt u natuurlijk vermijden!

De Energy Manager lost dit op door te meten hoeveel stroom er per seconde daadwerkelijk beschikbaar is en past daar de laadsnelheid van de elektrische auto’s op aan.

Oplaadpunt energiebeheer met dynamic load balancing

Zo benut u uw bestaande netaansluiting maximaal en kunnen er veilig meer auto’s tegelijkertijd laden. Bovendien zorgt de Energy Manager ervoor dat elke auto op zijn eigen maximale vermogen laadt.

Met de Energy Manager kunnen we de stroom tussen laadpunten gaan managen. Schaalbaar tot wel honderden laadpunten, en op maat leverbaar in uw project, is de Energy Manager de ideale oplossing voor parkeergarages of parkeerplaatsen.

Voordelen:

  • Sluit onbezorgd meerdere laadpalen aan op kantoor of in uw parkeergarage, zónder risico op overbelasting
  • Met de Energy Manager bespaart u vaak op een kostbare verzwaring van uw netaansluiting, waardoor u tot wel duizenden Euro’s kunt besparen.
  • Sluit tot 250 laadstations aan en laat uw oplaadpuntenpark mee groeien met de vraag van het aantal elektrische auto’s.

De Energy Manager voorkomt overbelasting van de hoofdaansluiting. Een 3 x 25A netaansluiting is meestal al  voldoende voor een woonhuis. Hiermee kunt u ruim € 600 per jaar besparen! Daarnaast optimaliseert de Energy Manager het gebruik van uw eigen zonne-energie, een super combinatie met uw elektrische auto(‘s)!

Maxem Corporate Dynamic graphic