EVe Mini zakelijk

Op 1 april introduceert ICU Charging Equipment de ICU Eve Mini, het nieuwste laadstation voor elektrische auto’s in het Eve-gamma. ICU’s nieuwste compacte laadstation is ontworpen met het oog op optimale gebruiksvriendelijkheid gecombineerd met de meest recente en innovatieve techniek.
“Met de Eve Mini zetten we een nieuwe standaard als het gaat om laadstations voor elektrisch vervoer”, zegt Richard Jongsma, directeur van ICU Charging Equipment uit Almere.

De onderhoudsvrije Eve Mini is ontwikkeld met de laatste trends op elektrisch vervoer en ‘slim laden’ in het achterhoofd. Zo kan de Eve Mini gekoppeld worden aan een slimme meter die meet hoeveel vermogen er voor het laden beschikbaar is, en stemt de vermogensafgifte daar vervolgens op af. Dit is natuurlijk ook mogelijk met meerdere Eve Mini’s bij het bedrijfspand bijvoorbeeld. Jongsma: “In de praktijk betekent dit dat wanneer je ’s nachts gaat slapen –en de meeste huishoudelijke apparaten niet worden gebruikt- er meer vermogen beschikbaar is. De slimme meter geeft dit door aan de Eve Mini en deze zorgt voor het maximale laadvermogen met als gevolg dat de auto sneller is opgeladen.”

Volgens Jongsma vraagt de markt steeds vaker om compacte en betaalbare laadstations die ook nog eens moeten kunnen communiceren met diverse backoffice en betaalsystemen. ICU biedt haar laadstations als enige leverancier in Nederland daarom SIM-lock vrij aan. Dit heeft als voordeel dat de gebruiker een vrije keus heeft ten aanzien van zijn service provider zoals we dat ook in de mobiele telefonie kennen. Jongsma: “Hiermee bieden we gebruikers optimale flexibiliteit in het kiezen van hun optionele laadabonnement.”

Met een afmeting van ongeveer anderhalf A4tje is de Eve Mini bijzonder compact en een van de kleinste laadstations op de markt. Hierdoor is de nieuwste ICU uitermate geschikt voor de zakelijke rijder die op zoek is naar een laadstation voor thuisgebruik of op het werk. “Daarbij zetten we de Eve Mini met een scherpe prijs in de markt, waardoor we een nieuwe standaard neerzetten qua prijs-kwaliteitverhouding”, zegt Jongsma.

Als enige compacte laadstation beschikt de Eve Mini met stopcontact daarnaast over een full color LED display. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om op het scherm van de Eve Mini een eigen logo weer te geven, maar biedt ook kansen op het gebied van reclame.

De Eve Mini is vanaf 1 april bij ons verkrijgbaar met een bruto adviesprijs vanaf 799 euro exclusief btw.

Direct bestellen

[metaslider id=1801]